Koppelen 'Outlook' Clevertouch bord

Clevertouch heeft de functie om een presentatie die met de ‘Whiteboard’ software gemaakt is te mailen. Handig om de net opgebouwde presentatie te delen met de deelnemers aan de les of vergadering. Het bestand wordt in het pdf-formaat verstuurd dus voor iedereen te lezen.

Stap 1. Activeer de 'Whiteboard' software in het 'Present' menu.

07_connect_whiteboard

Stap 1. Activeer het menu en kies voor 'e-mail verzenden'.

08_menu_kiezen_blanco

Stap 2. Vul je Office365 mail adres en wachtwoord in.
Het kan handig zijn om hier niet je persoonlijke adres op te geven maar een algemeen account.

09_mailadres_invullen

Stap 3. Kies het type account.
Bij voorkeur IMAP. Let wel dit is dus niet het Exchange account. Een zakelijk Exchange account kan niet op het bord worden aangemeld. IMAP werkt prima.

10_instellingen_accounttype

Stap 4. Wijzig de instellingen voor de inkomende server.
De voorbeeld server is gebaseerd op Office365. Geef ‘outlook.office365.com’ als server met SSL/TLS als beveiligingstype. Poort 993 wordt dan automatisch gekozen. Accepteer die keuze.

11_instellingen_imap

Stap 5. Wijzig de instellingen van de versturende SMTP- server.
De server is ‘smtp.office365.com’ en heeft STARTTLS als beveiligingstype en poort 587.

12_instellingen_smtp

Stap 6. Accepteer de standaard account opties of wijzig ze naar wens.
Als het bord voor algemeen gebruik is kun je een persoonlijk gebrukersaccount op het bord aanmaken. Zie deze handleiding.

13_instellingen_accountopties

Stap 7. Vul de naam in die gekoppeld wordt aan de uitgaande berichten.
Denk er aan dat dit een herkenbare naam is zodat de mail eenvoudig te herkennen is. Bijvoorbeeld 'Clevertouch vergaderruimte'

14_instellingen_accountnaam

Stap 8. Controleer via ‘Accounts’ bij de ‘Instellingen’ of het account actief is.

15_instellingen_account_bestaat

Het team van Backstage AV te Zwolle.

Article Details

Article ID:
Category:
Date added:
Views:
Rating (Votes):