08:30 – 17:00

Maandag tot vrijdag

Baileystraat 4-z

8013 RV ZWOLLE

+31 (0) 38 750 2830

Sint Johannes de Doper | Rooms Katholieke Kerk Zutphen

AANVRAAG

De Sint Johannes de Doperkerk in Zutphen heeft de hoogste toren en is van verre al te zien. Het gebouw wat zijn oorsprong in de 13e eeuw kent is een echt historische hallenkerk. Door het gebruik van uitsluitend harde materialen ontstaat er een lange akoestische nagalmtijd. Dit komt de spraakverstaanbaarheid zeker niet ten goede. De opdrachtgever is opzoek naar een geluidsinstallatie met een hogere spraakverstaanbaarheid en een mogelijkheid om hun vieringen te kunnen streamen.
Door de bestaande bouw is het lastig om nieuwe bekabeling aan te leggen wat een aantal uitdagingen met zich mee bracht.

OPLOSSING

Voor dit traject hebben wij eerst een RT-60 meting op locatie uitgevoerd. Met deze meting hebben wij de akoestische nagalmtijd gemeten, welke vervolgens in een softwareprogramma zijn geïmplementeerd. Met deze software zijn wij in staat om een goede visualisatie van de toekomstige werkelijkheid te schetsen. Dankzij de inzet van de juiste luidsprekers en het in tijd zetten (delay) van elke luidspreker komt het geluid van elke luidspreker tegelijk bij je oor aan. Dit is mogelijk gemaakt door de inzet van een DSP-matrix processor. Omwille van de vele in/uitgangen is er in deze installatie gebruikt gemaakt van het Dante protocol.

RESULTAAT

Omdat deze installatie vooraf is geschetst in software wijken de uiteindelijke waardes nauwelijks af. De klant is blij omdat de spraakverstaanbaarheid in de nieuwe installatie een stuk beter is geworden. Verder is dankzij de implementatie van KerkTV het mogelijk geworden om de vieringen thuis mee of terug te kijken.

Ook nieuwsgierig wat
Backstage AV voor uw kerk kan betekenen? Vraag het
een specialist:

Thomas Ravenshorst
Thomas Ravenshorst
Specialist Kerkinstallaties

Referenties met vergelijkbare installaties:

Top