08:30 – 17:00

Maandag tot vrijdag

Baileystraat 4-z

8013 RV ZWOLLE

+31 (0) 38 750 2830

Verantwoorde installaties

Verantwoorde audiovisuele installatie van Backstage AV
… hoe realiseren we dat?

Investeren in de toekomst
Met Backstage AV proberen om de drie elementen people (mensen), planet (planeet/milieu) en profit (opbrengst/winst) zo goed mogelijk te combineren op audiovisueel gebied. Samen met u ontdekken we graag hoe we dat kunnen doen.

Wat is eigenlijk het probleem?
– Dure grondstoffen
– Energie verbruik
– Uitstoot CO2

Als u voor de investeringsvraag naar nieuwe audiovisuele apparatuur komt te staan, willen we u aan de hand van een checklist graag helpen om de keuzes te maken die bij uw bedrijf passen.

Stap 1: installatie scan

Eerst maken we een inventarisatie van uw huidige apparatuur en bepalen met u wat u wilt hergebruiken, inruilen, herbestemmen of afvoeren. Dat lichten we graag even toe:

Hergebruik – Onder het mom van ‘wat u heeft, hoeft u niet te kopen’ bepalen we samen wat de functionele en financiële waar van de aanwezige apparatuur is.
Inruil –
Is uw apparatuur nog goed, maar past het niet meer bij uw gebruik, dan is mogelijk toch nog geld waard. Voor sommige apparatuur bieden we u soms nog aantrekkelijke inruilkortingen.
Herbestemming –
Is de apparatuur nog goed, maar heeft het voor u geen gebruikswaarde meer? Dan helpen we u graag met het bestemmen door uw apparatuur aan te bieden aan bijvoorbeeld goede doelen organisaties.
Afvoer – Is uw apparatuur niet meer van waarde of te gebruiken dan voeren wij de apparatuur voor uw verantwoord af. Dit door het aan te bieden aan afvalverwerkers die circulair verwerken zodat dure grondstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden.

Stap 2: voorstel
Op basis van de informatie uit de installatie scan bieden we u een offerte aan.

AVaaS – Ook voor het gebruik van audiovisuele apparatuur geldt dat er meer gekeken wordt naar het gebruik in plaats van eigendom. Daarom bieden we steeds vaker een voorstel op basis van AVaaS (AV as a service). Door audiovisuele apparatuur in een LEASE overeenkomst aan te bieden zijn beheer en onderhoud afgedekt voor de opdrachtgever.
Hergebruik – Omdat er ook een einde zit aan een AVaaS overeenkomst, baseren we de ontwerpen in onze voorstellen op basis van hergebruik en/of herbestemming van de apparatuur na de LEASE periode. Daarbij stellen we ook dezelfde vragen als in onze installatie scan.
Green AV – Om invloed te hebben op vermindering van het energiegebruik van de audiovisuele apparatuur hebben we een lijst met Green AV producten samengesteld. Het energie gebruik van deze producten ligt lager dan bij vergelijkbare producten en deze energiezuinige producten zijn niet zelden voorzien van een Energy Star keurmerk.

Stap 3: afval
– Scheiden en verwerken van afval
– Recyclen van grondstoffen om duurzaam te ondernemen

Top